Kategóriák

Információk

Milyen padlószőnyeget válasszunk az irodánkba, milyet pedig a hálószobánkba?

Milyen padlószőnyeget válasszunk az irodánkba, milyet pedig a hálószobánkba?

A padlószőnyegek fontos szerepet játszanak a lakberendezésben. A megfelelően kiválasztott padlószőnyeg kellemes hangulatot tud varázsolni a lakásunkban és ugyanakkor emeli a funkcionalitását és az esztétikáját. Miközben a hálószobába való padlószőnyeg kiválasztása általában nem esik nehezünkre, az irodai padlószőnyeg vásárlásakor már hezitálunk.A tökéletes irodai padlószőnyegnek nemcsak passzolnia kell az enteriőr stílusához, hanem mindenek előtt foltálló- és könnyen tisztíthatónak is kell lennie.Hogyan válasszuk ki az ideális irodai padlószőyeget? Milyen padlószőnyget válasszunk a hálószobába? Alább adunk pár hasznos tippet.

Mire figyeljünk oda egy irodai padlószőnyeg vásárlásakor?

Az irodai felületek berendezése - hasonlóképpen, mint magánlakások esetében – minden részletre kiterjedő törödést igényel.Végülis az iroda képet ad a cégről. A legfontosab tehát, hogy esztétikus és barátságos legyen az ügyfelek és a dolgozók számára egyaránt. Miért érdemes padlószőnyegeket választani? Számos tényező szerepet játszhat benne. Az irodai padlószőnyeg melegíti a belső teret és ugyanakkor tökéletes hangszigetelőként is szolgál. Az irodák esetében, ahol sok ember dolgozik egy helyiségben – un. open space helyiségekben - ez a kérdés nagyon fontos. Így mindenki nyugodtan tud dolgozni, anélkül, hogy a cipők kopogása, vagy a székek húzgálása zavarná a munkát. Ezenkívül a padlószőnyegek rendkívül praktikusak, mert ott, ahol használjuk a padlófelület tisztántartása igazán könnyű feladattá válik. Az irodai padlószőnyeg vásárlásakor érdemes odafigyelni az ayagra, amelyből készült a termék. Annak ellenére, hogy a boltok ajánlatában rengeteg az akril szőnyeg, mi inkább poliamid vagy polipropilén padlószőnyegeket javasolnánk, amelyek sokkal strapabíróbbak , rugalmasabbak, így nem veszítik el az eredeti kinézetüket. Ezenfelül a poliamid/polipropilén szőnyegek sokkal könnyebben porszívózhatók, tisztíthatók. Padlószőnyegeink közül különösen ajánljuk figyelmükbe a SUPERSTAR kollekciót, amely széles színválasztékban kapható boltunkban.

Az irodai padlószőnyeg súlya

A szőnyeg súlya a következő lényeges kérdés a munkahelyünk berendezésekor – a helyiség rendeltetésétől függően különböző súlyú padlószőnyegeket választhatunk. Például a gyakrabban használt munkaterekben nagyobb súlyú szőnyeget válasszunk, mivel a termék súlya hatással van a termék minőségére és kényelmére.A padlószőnyegek esetében ez az érték lehet 380 g/mkw.- 2500 g/mkw, irodai padlószőnyegek esetében pedig 600-750 g/mkw.

Szőynegszálak típusai

Az irodákba inkább rövid szálú padlószőnyegeket javasolunk, amelyek könnyebben, szárazon vagy vízzel egyaránt tisztíthatóak. Érdemes azért vastagabb padlószőnyegeket is választani, mivel jobban hang- és hőszigetelnek. Nagyobb forgalmú irodákba, különösen a lépcsőházakba és a folyosókba vágott szálú, tűzött padlószőnyegeket ajánlunk, amelyek rendkívül strapabírók. Emellett a „loop-pile” típusú szőnyegeket is ajánljuk figyelmükbe, amelyekben különböző magasságú dekoratív csomók találhatók. A struktúrájuk megakadályozza a kosz bejutását a szőnyeg belsejébe.

Tekercs vagy csempe?

Mindkettő megoldás ige népszerű a felhasználók körében. A tekercses szőnyegpadló egyenletes réteget képez a padlón, amelyen gyakorlatilag semmilyen vonal, vagy szegély nem látszik. Sajnos arra kell számítanunk, hogy padlószőnyegcsere folyamán az érintett helyiséget kivonják a használatból. A szőnyeg csempe nagyon hasonlít a tekercses verziójára, a különbség annyi, hogy az első esetben a padlószőnyeg külön „csempékre” van osztva, amelyeket a puzzle játékhoz hasonlóan kell összerakni. Ennek köszönhetően az egyes csempéket könnyen lehet majd kicserélni, ha netán valamelyik megsérül.Ám a szőnyeg csempéknek van még egy további előnye is: akár saját, egyedi kompoziciót is kreálhat – a megfelelő minták és színek alapján. Így igazi dizájnos padlószőnyeget teremthet, amely más lesz, mint a többi.

Milyen a megfelelő hálószoba padlószőnyeg?

A padlószőnyeg fotos szerepet tölt be minden hálószobában. A megfelelően kiválasztott lakberendezési kelléktől a szoba berendezése izgalmasabb lesz és ugyanakkor melegebb és komfortosabb. A szőnyegen való mezítláb járkálás egyszerűen még kellemesebb lesz. A meleg színű padlószőnyegünk segítségével a hálószobája otthonosabbá válik. Érdemes megemlíteni, hogy a padlószőnyeg tökéletesen hangszigetel és lehetővé teszi, hogy a padlón megjelenő apró hibákat is szépen elrejtsük alatta.

Milyen a megfelelő anyag?

A hálószoba padlószőnyegek általában természetes anyagokból készülnek, mint például a gyapjú szőnyeg. Puhák és kellemes tapintásúak, de ugyanakkor tökéletes hő- és hangszigetelők.Sajnos allergiás reakciót okozhatnak, így allerigásoknak nem ajánljuk. A hálószobába a műszálas padlószőnyegeink is tökéletesen beválnak, főleg a magas minőségű, strapabíró és könnyen tisztítható poliészter-, poliamid-, és polipropilén szőnyegeink. Érdemes hozzáadni, hogy a poliamidból készült padlószőnyegek nem szívják fel a nedvességet és tűzállók is. Ami pedig a polipropilén termékeket illeti, az anyag nagy mértékben vízálló, amelynek köszönhetően a belőle készült padlószőnyegek vízzel is eredményesen tisztíthatók.

Milyen súlyú padlószőnyeget válasszunk a hálószobába?

Természetesen minél nagyobb súlyú a szőnyeg, annál strapabíróbb.Figyelembe véve azonban, hogy a hálószoba nem túl forgalmas helyiség, mint például az előszoba, vagy a nappali,így akár 380-450 g/mkw. padlószőnyeget is használhatunk. A gyerekszobába pedig 450-700 g/mkw. súlyú padlószőnyeg lesz a legjobb megoldás.

Milyen szövésű terméket válasszunk?

A padlószőnyeg funkcionalitására a szövés típusa is hatást gyakorol.A legnépszerűbb a tűvel lyuggatott-, valamint velúr, scroll, csomós, és shaggy szövés. Azoknak, akiknek a legfontosabb a kényelem és a talp alatt érzett puhaság, a nagyon dekoratív shaggy padlószőnyegeinket ajánljuk.

Milyen alátétet válasszunk?

Vásárláskor nem sokan nézik, milyen alátéttel rendelkezik a padlószőneg. Pedig a használati komfort épp rajta múlik. A legnépszerűbb anyagok a filc és a juta. A jutát jelentős nedv- és hómérsékletállóság jellemzi. Ezenkívül ezt a praktikus anyagot tökéletes hőszigetelőként is használhatjuk, amely minden típusú padlóhoz ideális lesz. Amennyiben a hálószobában padlófűtést használunk, érdemes juta alátétű padlószőnyeget választani. Ezenkívül érdekes megoldás lehet a filc alátétű padlószőnyeg használata a hálószobában.

Follow us on Facebook