Kategóriák

Információk

Mit tegyünk, hogy a szőnyeg ne csússzon? Mutatjuk a legjobb tippeket.

Mit tegyünk, hogy a szőnyeg ne csússzon? Mutatjuk a legjobb tippeket.

Mit lehet tenni, hogy a szőnyeg ne csússzon?

Azok közül, akik lakberendezési kellékeket keresnek a lakásukba, sokan elsősorban arra figyelnek, hogy milyen mintázatú a termék. Néha előfordul, hogy a megvásárolt szőnyeg, amely tökéletesen illeszkedik a belső térbe, sajnos nagyon csúszik a padlón. Hogyan tudjuk megelőzni az esetleges balesetek? Mit tegyünk, hogy a termék ne csússzon?

Mit tegyünk, hogy a szőnyeg ne csússzon?

A szőnyege csúszik a laminált padlón vagy a padlócsempén? Ez a probléma közvetlenül a termék megvásárlását követően, vagy csak bizonyos használati idő után merülhet fel. A szőnyeg olyan kellék, amely kényelmet és hangulatot hoz a belső térbe, ezért nem könnyű lemondani róla, főleg, hogy az üres padlók miatt elvész a lakás meghitt hangulata. Lézezik azonban néhány jó megoldás arra, hogy szőnyegünk ne csússzon. Alább megtalálja a legjobb tippeinket és megtudja, mit lehet tenni, hogy a szőnyeg ne legyen hullámos.

Csúszásgátló alátét, hogy a szőnyeg ne csússzon

Ahhoz, hogy a szőnyegünk nem csússzon elsősorban speciális gumis csúszásgátló alátétet javasolunk, amely nagyon népszerű megoldás, hogy a termék használata biztonságos legyen. A csúszásgátló alátét speciális gumihálóból készült, amely megakadályozza, hogy a szőnyeg csússzon vagy hullámos legyen. Nagyon fontos az alátét védőfunkciója is, amely kiméli a padlót a karcolások- és a kopástól, ami különösen fontos a laminált padló   vagy a parketta esetében. Mit használjunk, hogy a szőnyeg ne csússzon? A könnyen szerelhető csúszásgátló alátétet! Az alátétet nem igényel speciális ragasztót vagy szerelést.A gumihálót közvetlenül a szőnyeg alá helyezzük. Általában a vásárló igazítja az alátét méretét a szőnyeg alakjához és méretéhez. Javasoljuk, hogy kicsivel több anyagot vegyünk a termék pontos igazítás érdekében. A csúszásgátló alátétet száraz, tiszta padlón helyezzük el – és tesszük rá a szőnyeget. Javasoljuk, hogy az alátét 5-10 cm-mel rövideb legyen a szőnyegnél. Az idő elteltével a gumi kinyúlhat, és ha kis „teret” hagyunk neki, akkor a gumiháló nem fog kikandikálni a padlószőnyeg széle alól. A szőnyeg, amely csúszik és a csúszásgátló alátétünk tökéletes párosításának köszönhetően örökre elfelejthetjük a problémákat és biztonságosan közlekedhetünk a lakásban. Ráadásul a csúszásgátló alátétünknek sok más előnye is van:

  • univerzalítás– ideálisan beválik minden típusú padlón; fa-, kő-, és kerámia padlón is
  • strapabíróság – az alátét nem veszíti el tulajdonságait a nedvesség, vagy hőmérséklet hatására sem, ezért a fürdőszobában is tökéletesen beválik,
  • amortizáció – a termék plusz amortizációt és használati komfortot is biztosít,
  • könnyű tisztítható – időnként érdemes kiöblíteni szappanos, vagy mosószeres vízzel,
  • padlófűtésnél is biztonságosan használható,
  • oaz anyag nem veszíti el az eredeti formáját; könnyen simítható a padlón.

 

Hullámos a szőnyege? Létezik egy szalag, amely megakadályozza ezt a problémát

Mit tudunk tenni, hogy a szőnyeg ne csússzon és nem legyen hullámos? Alernatív megoldásként a csúszásgátló alátét helyett egy speciális szalagot is lehet használni, amely megelőzi szőnyegünk hullámzását és folyamatos csúszkálását. A szalag csúszós és sima felületeken használható. Ahhoz, hogy a szőnyeg ne csússzon elég kis darabok (kb. 10 cm hosszú) használni a szalagból, amelyeket rá kell ragasztani a szőnyeg aljára – középen és mind a négy sarokban. Ez a megoldás gyorsan megoldja a problémánkat.

Kész csúszásgátló szőnyegek

A szőnyge csúszik a laminált padlón? Gyakran a szőnygek már gyarilag fel vannak szerelve speciális csúszásgátló réteggel, amely tökéletesen beválik minden kerámia- és laminált padlón, valamint lakkozott parkettán, vagy más csúszós felületeken. Ha kész megoldást választunk, nem kell aggódnunk, hogy speciális altét nélkül csúszni fog a szőnyeg. Gyarilag csúszásgátló réteggel felszerelt szőnyegek drágábbak lehetnek az ilyen réteggel nem rendelkező termékeknél, de minden bizonnyal sok időt takaríthatunk velük, hiszen nem kell keresnünk speciális csúszásgátló alátétet a szőnyeg alá. A csúszásgátló réteg minden típusú szőnyegnél szerepelhet, akár shaggy-típusú- vagy nyúlprémet utánzó termékeknél is. Íme a válasz arra a kérdésre, mit tegyünk, hogy a szőnyegünk ne csúszkáljon el.

Segítség, csúszik a szőnygem, azaz teszteljuk az otthoni módszereket

Ahhoz, hogy a szőnyegünk biztosnágos legyen, néha érdemes jól bevált otthoni módszerekkel próbálkozni. Mutatunk néhány egyszerű tippet:

Ha csúszik a szőnyeg elég a termék belső oldalát bekenni egy csipet akril szilokonnal, (szilikon „cernákkal”) kb. 20 cm-ként. A ragasztó megszáradása után a szőnyeget nyugodtan visszahelyezhetjük a padlón.

Mit tegyünk a szőnyeg alá, hogy a termék ne csússzon? A kétoldalas ragasztószalag is jó ötletnek minősül. Ebben az esetben azonban a szőnyeget kell rögzítenünk közvetlenül a padlóhoz, ezért inkább átmeneti és rögtönzött megoldásnak tűnik.

A szőnyeget szivacs-, vagy gumidarabokkal is alá lehet varrni a sarkokban. Ez a megoldás ideálisa beválik kisebb méretű szőnyegeknél.

Legfontosabb a biztonság

Balesetveszélyes, főleg az idősebb lakók és a gyerekek számára, ha csúszik a padlón a szőnyeg. A csúszásgátló réteg hiánya eleséshez vezethet, sőt fennáll a veszélye annak is, hogy eltörik a lábunk vagy a kezünk. Néha elég egy óvatlan pillanat, hogy elcsússzunk és elessünk.Ezért olyan fontos a szőnyeg csúszásgátló funkciója.Az elesés kockázata sokkal nagyobb a fürdőszobában vagy a konyhában és mindenhol ott, ahol csúszik a padló.A szőnyeg tapadása gyerekszobákban és mindenhol, ahol idősebb családtagok tartózkodnak is nagyon fontos tényező. Reméljük, hogy a fenti tippek segítenek Önöknek a biztonság biztosításában a lakásban.A szőnyegeknek sok előnyük van, ezért nem érdemes lemondani róluk csak azért, mert néha kicsit csúsznak vagy hullámosak. Ahogy észrevesszük, gyorsan és sikeresen kezelni fogjuk kezelni ezeket a problémákat.

Follow us on Facebook