Kategóriák

Információk

Fürdőszobaszőnyeg – milyet vegyünk és hogyan ápoljuk?

Fürdőszobaszőnyeg – milyet vegyünk és hogyan ápoljuk?

Konyha mellett, a fürdőszoba egy olyan hely, ahol mindenekelőtt praktikus megoldásokat keresünk. Természetesen az esztétikai kérdések is nagyon fontosak és nem hagyhatjuk őket a véletlenre. Az egész berendezésnek összhangot kell mutatnia hogy a mindennapi tisztálkodás minél kellemesebb és relaxálóbb legyen. A fürdőszobaszőnyegek egyszerre praktikusak és dekoratívak.

Mire figyeljünk fürdőszobaszőnyeg vásárlásakor?

Midenekelőtt kiemelt figyelmet kell fordítani különböző tényezőkre, amelyek hatással lesznek a szőnyegre. A fürdőszoba egy olyan helyiség, amely gyakran használatban van, ezért az összes lakberendezési kelléket részletesen át kell gondolni, hiszen szőnyegünk minden bizonnyal nedvesedésnek, mosásnak és szárításnak lesz kitéve.Ezenkívül ügyelni kell arra is, hogy a termék szálai könnyen tisztítható legyenek – a gyakran leeső kozmetikumok sajnos összekoszolják a szőnyeget. Emiatt inkább a szintetikus fürdőszobaszőnyegeket ajálunk Önöknek, mivel ebben az esetben a tisztítást csupán egy nedves ronggyal végezhetjük.

Érdemes meggyőződni arról is, hogy szőnyegünk gépben mosható-e. A nedvesség és a meleg elősegíti   a baktériumok kifejlődését.Ha tehát hosszú ideig nem tisztítjük a fürdőszobaszőnyeget, ideális környezetet teremtünk a nem kívánt mikróbáknak.A legjobb megoldás tehát a rendszeres mosás. Nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy erős tisztítószerek használata tilos, és a mosási hőmérséklet legfeljebb 30°C.

Mosható szőnyegek– tökéletes megoldás minden fürdőszoba számára

Klasszikus vagy csúszásgátló?

Figyelembe véve a biztonságot, a válasz egyértelmű – a fürdőszobábakifejezetten a csúszásgátló szőnyegeket ajánljuk.A fürdőszoba egy olyan hely shol a padló nagyon gyakran víze, ami fürdés után reális veszélyt jelenthet. A csúszásgátló fürdőszobaszőnyeg fokozatosan csökkenti az elesés kockázatát, ami különösen fontos, ha a fürdőszobát kisgyerekek, idősek, vagy más, mozgásban korlátozott személyek használják. Emellett szőnyegünk kéyelmet is nyújt a lábának minden fürdés után.

A csúszásgátló fürdőszobaszőnyeg nem mozog a padlón, akkor sem ha nagyon gyakran használjuk. Ennek köszönhetően a termék tökéletesen illeszkedik a helyiségben, mert mindig a helyén marad.

De ha esetleg választunk egyet a hagyományos, nem csúszásgátló fürdőszobaszőnyegek közül, akkor sincs nagy gond, mivel a csúszásgátló alátétünknek köszönhetően minden szőnyeg biztonságossá és stabilabbá válik.

Csúszásgátló alátét

Milyen színű és alakú szőnyeget válasszunk?

Esztétikai szempontok egyedi kérdés, mert minden a fürdőszoba berendezésétől és a lakók ízlésétől függ. Általában azonban a fürdőszobáinkat inkább kiegyensúlyozott stílus jellemzi, a falakat pedig egyenletes színű csempék borítják. A szőnyeg tehát egy olyan lakberendezési kellék, amivel bátran szárnyalhat a fantáziánk.Egy érdekes szín, minta vagy alak és az egész berendezés egyedivé és meglepővé válik.

Kör alakú fürdőszobaszőnyegek – POSH kollekció

Meglepő, egyedi alakú fürdőszobaszőnyegek – SHAPE kollekció

Egy szőnyeg ideális megoldás akkor is, ha picit fel akarjuk frissíteni fürdőszobánk összképét. Ezt a lakberendezési kelléket bármikor könnyen tudjuk kicserélni, és ez a folyamat nem igényel egy nagyobb felújítást vagy kiadásokat.

Follow us on Facebook