Kategóriák

Információk

Idei lakberendezési szenzáció – rojtos szőnyeg

Idei lakberendezési szenzáció – rojtos szőnyeg

Idei lakberendezési szenzáció – rojtos szőnyeg

Rojtos szőnyegekolyan kellékek, amelyek idén újra népszerűek lettek. A szőnyeg divatos és univerzális laberendezési tárgy, amely egyre gyakrabban díszíti az otthonunkat. Kihozza az enteriőr karakterét és hangulatot ad annak.Mit kell tudni erről a lakberendezési kellékről? Hogyan mossuk és hogyan ápoljuk a rojtos szőnyeget?

Az év lakberendezési trendje – rojtos szőnyeg

Rojtos szőnyegek az utolsó évad egyik legnépszerűbb trendje.Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezek a divatos kellékek még jó sokáig velünk maradnak. A modellek többségét a retro stílus ihlette, amely lehetővé teszi, hogy karaktert adjunk a belső térnek és megtörjük a rutint. Rojtos szőnyegek tökéletesen illeszkednek minden boho-, vintage-, vagy eklektikus stílusú enteriőrökben. Különböző színekben kaphatóak, melynek köszönhetően sikeresen használhatjuk különféle lakberendezésekben. A szürke-, bézs-, fehér-, vagy krém színű rojtos szőnyegeken kívül még több rendkívüli ajánlatot is találnak boltjainkban.Kicsi vagy nagyobb rojtos szőnyeg? - Mindent megtalálnak nálunk. A termék hossza a modelltől függően különbőzhet. Gyakran előfordul, hogy a gyártási folymat során a szőnyegek díszítő steppeléssel vannak díszítve, néha kontrasztos színű cérnával, máskor pedig kifinomult árnyalatú szálakkal. Az ajánlatunkban négyzet-, vagy kör alakú rojtos szőnyegeket is találnak – a rojtok különféle módon vannak fonva, ami szintén karaktert ad ezeknek a termékeknek.Általában a négyzet alakú szőnygeknél a rojtok csak a termék rövidebb vagy csak hosszabb oldalán találhatóak. Érdees arra is figyelmet fordítani, hogy a gyártók ajánlatában különböző alakú szőnyegek találhatóak, pl. kör alakú szőnyeg rojtokkal, vagy négyzet és téglalap alakú rojtos szőnyegek is.

Színes rojtos szőnyegek

A kifinomult színpaletta (pl. fehér rojtos szőnyeg) nem az egyetlen ajánlata a gyártóknak, mert több, sokkal bátrabb színek közül is választahtunk. Figyelmükbe ajánljuk például a nagy, rojtos, pasztell színű (menta-, púder rózsaszínű, vagy világoskék színű) szőnyeget. Egy színes, négyzet-, vagy kör alakú rojtos szőnyeg is válhat érdekes lakberendezési kellékké. Érdemes összekombinálni az árnyalatát a többi dekorációs kellékel, amelyek a helyiségben találhatóak. |gy tudjuk hangsúlyozni az enteriőr karakterét.

Hogyan tiszítjuk a rojtos szőnyeget?

Hogyan mossuk a rojtos szőnyegünket? Hogyan tisztítsük az ilyen fajta dekorációs kelléket, hogy hosszú éveken át használhassuk? Egy rojtos szőnyeg igen szemet gyönyörködtető berendezési kellék lehet otthonunkban, amelyet általában a nappaliban, étkezőben, vagy a hálószobában és a gyermekszobában helyezünk el. Érdemes tehát gondoskodni arról, hogy a termék sokáig megtartsa az eredeti szép kinézetét. Akár fekete, akár fehér színű szőnyegről van szó, az alap szabály a rendszeres tisztítás. Nem szabad elfeledkezni a porszívózásról, amely segít a szisztematikus ápolásban. Hogyan mossuk a rojtos szőnyegünket, hogy megőrizzűk az összes előnyeit?Nagyon fontos, hogy a megfelelő tisztítószert használjuk. Ha nem megfelelő szert választunk szőnyegünk tisztításához, fenáll a kockázata annak, hogy tönkretesszük a terméket, vagy az hamarabb fog szennyeződni. Mindegy, hogy fekete, vagy bézs színű rojtos szőnyegről van szó – a termék otthon is tisztítható. Érdemes azért gondoskodni arról, hogy a terméket megfelelően szárítsuk és hogy a rojtok ne kunkorodjanak a szőnyeg alá. Így a termék sokáig megtartja az eredeti állapotát.A berber rojtos szőnyegek általában pamutból készülnek, ami segít a tisztaság megtartásában. Ezenkívül egy rojtos szőnyeg megismételhetetlen hangulatot tud hozni belső tereinkbe. Ez a tökéletes berendezési kellék lehetővé teszi, hogy nyugodtan kisérletezzünk lakásunk berendezésével.

Miért pont rojtos szőnyeg?

Miért érdemes rojtos szőnyeget választani? Nem titok, hogy a rojtos modellek az utolsó évad egyik legnépszerűbb trendje. Ezért ideálisan kiégeszítik a belső terek túlnyomó többségét.Egy szép rojtos szőnyeg segítségével igazán egyedi hatást lehet nyerni. Például egy bézs színű rojtos szőnyeg tökéletes összhangban lesz minden kifinomult színű- és bátrabb árnyalatú enteriőrrel egyaránt. Nagyon fontos, hogy a rojtos szőnyeg csúszásgátló réteggel legyen ellátva, főleg, ha a lakásban kis gyerekek vannak. Egyre több gyártó ajánlatában csúszásgátló rojtos szőnyegek találhatóak.Speciális, csúszásgátló rétegnek köszönhetően a szőnyeg nem csúszik a padlón – akár parkettáról vagy lamináltpadlóról, akár csempékről van szó. Összegezve tehát mondhatjuk, hogy a rojtos szőnyegek nagyon könnyen tisztíthatóak. Ne feledkezzünk a terméket megfelelő szárításáról és hogy a vizes rojtok ne kunkorodjanak a szőnyeg alá.Akár szürke, akár féhér vagy bézs színű rojtos szőnyegről van szó – a lakberendezők azt javasolják, hogy ezt a fajta termékeket inkább minimalista stílusú belső terek díszítéséhez használhatjuk.

 Rojtos szőnyeg

Follow us on Facebook